Energielabel bedrijfspand

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
08-09-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Energielabel bedrijfspand

Als u een bedrijfsgebouw gaat bouwen, verbouwen of renoveren, houdt u dan rekening met de mogelijkheden om dit energievriendelijk te doen. Dit kan u een voordeel van zo'n 40% opleveren. U mag door de extra investeringsaftrek maximaal 44% van uw investering in mindering brengen op uw fiscale winst.

Voorbeelden energiebesparende investeringen:

  • energiezuinige aircosystemen;
  • zonnecollectoren;
  • isolatie in muren, vloeren en daken;
  • hoogrendementglas.


Als u bij uw verbouwing of renovatie gaan dan een rustig voor de energielijst van het agentschap (voorheen Senter Novem). De milieu investeringsaftrek  kan u een substantieel voordeel opleveren. Voorwaarde is enkel dat u energiebesparende bedrijfsmiddelen gebruikt die u binnen 3 maanden na het aangaan van de verplichting of overeenkomst moet melden bij de Belastingdienst (vestiging Breda, afdeling IRWA).

U kunt via deze route dus gebruik maken van de Energie Investerings Aftrekregeling (EIA)

Naast het fiscale voordeel bespaart u hierdoor ook fors op uw energie rekening.

Meer weten van energielabel bedrijfspand

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte