Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
7 + 8 =

WOZ-waarde bedrijfspand

De aanslag WOZ valt in 2013 bij alle bedrijven in de brievenbus. De waarde van uw bedrijfspand staat opgenomen in de aanslag gemeentelijke heffingen. Een onderdeel van deze aanslag is de beschikking (beslissing) waarop de waarde van uw bedrijfspand wordt opgenomen. Uw bedrijfspand wordt gewaardeerd door uw gemeente. De waardering heeft gevolgen voor allerlei gemeentelijke heffingen, de afschrijving op uw bedrijfspand maar soms ook de rente op uw financiering.

De waardering voor 2013 gaat uit van de waarde van uw bedrijfspand op 1 januari 2012. Door de huidige crisis is het redelijk te veronderstellen dat uw bedrijfspand (of uw woning) in waarde is gedaald. Als de waarde per 1 januari 2011 niet veel afwijkt van de waarde per 1 januari 2012, dan moet u er eens kritisch naar kijken. U moet binnen 6 weken een (pro forma) bezwaarschrift indienen.

Aandachtspunten en tips WOZ-waardering

Meestal kunt u via het internet inloggen bij uw gemeente om hier het taxatieverslag van uw huis of bedrijfspand in te zien. U heeft hier dan wel een inlogcode voor nodig (uw DigiD). De waarde van uw bedrijfspand is met name van belang voor:

  1. aangifte inkomstenbelasting (belang: lage waardering);
  2. afschrijving binnen uw bedrijf (belang: hoge waardering);
  3. gemeentelijke heffingen (belang: lage waardering);
  4. uw bank (belang: hoge waardering);
  5. erfbelasting (belang: lage waardering);
  6. verkoop van het pand / huis (hoge waardering).

Het is verstandig om met uw fiscaal jurist te overleggen of bezwaar maken verstandig is, u kunt hiertoe uw vraag stellen via onderstaand formulier.


meer informatie over WOZ-waarde bedrijfspand

Samengevat:

>
>
>
>