ZZPer en arbeidsongeschiktheid, lastige afweging !

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
03-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

ZZP'er en AOV

Als zelfstandige zonder personeel (ZZP'er) loopt u risico als u arbeidsongeschikt wordt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een ZZP'er is maatwerk. Een verzekering is kostbaar (al snel € 400 per maand) en wordt hierom vaak niet afgesloten (50% van de ZZP'ers hebben geen AOV-verzekering).

Als een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor u te kostbaar zou, zijn probeer dan via een collectief een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Tevens kunt u overwegen pas vanaf 12 maanden een uitkering te laten ingaan, u heeft dan enkel dekking als u echt arbeidsongeschikt raakt.

Verplichtige AOV  verzekering voor ZZPer

Vanwege het feit dat veel ZZP’ers niet of onvoldoende verzekerd zijn voor arbeidsongeschiktheid, overweegt de regering een verplichte (basis)verzekering voor ZZP’ers in te voeren. Het feit dat dit verplicht wordt is uiteraard niet leuk als u dat niet wil. Voordeel is wel dat weigering van de verzekering op medische gronden of een hogere premie op vanwege uw medische geschiedenis niet aan de orde zal zijn.

Belastingtip arbiedsongeschiktheidsverzekering

De premie die u moet betalen is fiscaal aftrekbaar van de winst.

Offerte voor aangifte of jaarrekening ?


Meer weten van zzp'er arbeidsongeschiktheidsverzekering

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte