Vragen over aftrekposten ? Vraag fiscale scan aan

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
03-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

ZZP'er en afschrijven activa  

Als een ondernemer een bedrijfsauto, machines, computers, meubilair, inventaris of apparatuur voor zijn bedrijf koopt, kan hij op deze bedrijfsmiddelen afschrijven. De kosten zijn derhalve niet ineens aftrekbaar, maar in de loop der jaren. Door de afschrijving wordt de winst lager en betaalt u dus minder belasting. U moet de bedrijfsmiddelen in enkele jaren (veelal 5 jaar) afschrijven, hierbij moet u rekening houden met een restwaarde van de bedrijfsmiddelen.

Belastingtip ZZP'er

Startende ondernemers mogen veel activa willekeurig afschrijven, dus bijvoorbeeld in één jaar. Voorwaarde is wel dat u voor de startersaftrek in aanmerking komt.


Meer weten van zzp'er en afschrijven activa

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte