Malta en emigratie

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
06-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Malta en emigratie

Een land waarover ik regelmatig adviseer. Voor de DGA en mensen die met pensioen gaan, is dit een fantastisch land, tenminste vanuit fiscaal oogpunt. Malta heeft een belastingverdrag met Nederland gesloten, dit kunt u hier raadplegen. De heffing is redelijk goed verdeeld over Nederland en Malta. Hoe en waar u belasting moet betalen, kunt u hier vinden.

 1. Inkomstenbelasting op Malta bedraagt 35%. Voor inkomsten die buiten Malta worden verdiend, wordt geen belasting geheven. Voor mensen met een pensioen is het tarief 15%.
 2. Vermogensbelasting over rendement op vermogen op Malta 0%.
 3. Vermogensbelasting overwaarde bedraagt 0%.
 4. Omzetbelasting op Malta 5% of 18%.
 5. Vennootschapsbelasting op Malta bedraagt 35%, via structuur te beperken tot 5%, geen bronbelasting op uitgekeerde dividenden.  
 6. Overdrachtsbelasting op Malta 5%.
 7. Erfbelasting op Malta 0%.

Pensioen op Malta

Het is belangrijk dat u de lokale economie spekt door geld uit te geven en daarnaast geen concurrentie aandoet. Over uw pensioen moet u een vast tarief van 15% betalen, dit geldt voor het land dat Malta binnenkomt. Minimaal moet u per jaar ongeveer € 4.000 betalen. U hoeft geen vermogensbelastinig te betalen. Het inkomen dat Malta niet binnenkomt, valt niet onder de heffing op Malta. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • U moet op Malta gaan wonen en verblijven.
 • U moet minimaal € 23.000 per jaar verdienen (zonder inkomen moet u een een vermogen van ruim € 350.000 meebrengen).
 • U moet een woning kopen van minimaal € 120.000. Huren mag ook, dan moet u minimaal € 350 per maand betalen.
 • U mag niet werken op Malta.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte