Hypotheekrente bij woning in buitenland

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
06-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Hypotheekrente bij woning in buitenland

Vanaf 1 januari 2015 komt de keuzeregeling (voor binnenlandse belastingplicht) te vervallen. De Belastingdienst besluit of u voor deze regeling in aanmerking komt. Dit kan het einde betekenen van de hypotheekrenteaftrek voor Nederlanders die in het buitenland wonen.

Einde hypotheekrente bij woning in buitenland

De keuze (fictief binnenlands belastingplichtig) komt per 2015 te vervallen. De Belastingdienst zal beoordelen of u nog voor deze regeling in aanmerking komt. Hiervoor geldt dan de volgende voorwaarde: 90% van uw gezinsinkomen moet in Nederland belast worden.

Noot fiscaal jurist

Er is nog geen overgangsrecht en waarschijnlijk komt dit er ook niet. Voor een redelijke groep mensen heeft deze nieuwe wetgeving vervelende gevolgen. Dit kan in de volgende situaties:

  1. Gedeeltelijk inkomen in uw huidige woonland (niet Nederland).
  2. Pensioen of ander inkomen uit Nederland dat is toegewezen (voor de belastingheffing) aan het woonland.
  3. Een partner (of kinderen) die in het woonland werken.
  4. Veel vermogen.

Vragen? Bel of mail gerust.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte