Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
4 + 4 =

Combinatie-testament

Dit testament komt de laatste jaren steeds vaker voor. Het combinatie-testament is flexibel bij het besparen van belastingen bij overlijden en dus geschikt voor vermogende mensen die ouder zijn dan 50 jaar. Ook mensen zonder testament kunnen met het combinatie-testament prima uit de voeten. Bij testamenten van vóór 1996 is een update nodig (deze bevatten meestal geen tenzij-clausule).

Voordeel combinatie-testament

Het grootste voordeel van dit testament is dat de keuzes en invullingen van het testament gemaakt kunnen worden bij het overlijden. In het kort de mogelijkheden in praktijkvoorbeelden:

  1. Langstlevende: wordt vaak voor 1% erfgenaam en tevens executeur. De langstlevende is hierdoor flexibel en kan zelf de verdeling bepalen.
  2. Combinatie-testament wettelijke verdeling: een eenvoudig testament die haar basis vindt bij de wettelijke verdeling. Kijk hier voor meer informatie.
  3. Combinatietestament vruchtgebruik: een eenvoudig testament die haar basis vindt bij het vruchtgebruik-testament. Kijk hier voor meer informatie.


meer informatie over Combinatie-testament

Samengevat:

>
>
>
>
>