Een B.V. voor € 350

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Een B.V. voor € 350

Sinds oktober 2012 is het mogelijk met € 1 startkapitaal en een factuur van € 350 van de notaris een B.V. op te richten, de zogenaamde Flex B.V. In dit artikel een overzicht van de regeling, deze kan met name voor de ZZP'ers interessant zijn. In 2012 zullen meer ZZP'ers via de Flex B.V. hun onderneming vormgeven.  

Beperkte aansprakelijkheid B.V.

De B.V. is een populaire rechtsvorm, nog niet zozeer onder de ZZP'ers, maar dit komt steeds vaker voor. De aandeelhouder / bestuurder is in principe niet aansprakelijk met zijn privévermogen voor schulden van de B.V. Steeds meer ZZP'ers maken zich zorgen over de aansprakelijkheid, via de Flex B.V. kunt u deze voorkomen en / of beperken.

Waarom Flex B.V.?

De Flex B.V. is met name bedoeld voor de MKB-ondernemer en de ZZP'er die een scheiding wenst tussen het B.V.-vermogen en het privévermogen. Als u als bestuurder van de Flex B.V. netjes blijft handelen, kunt u inderdaad uw aansprakelijkheid als ZZP'er beperken.

Nadeel Flex B.V.

Nadeel van de Flex B.V. is dat u soms meer belasting gaat betalen, laat daarom voordien even een berekening maken door uw accountant. Tevens gaat de gebruikelijkloonregeling voor u gelden, dit bespreken met uw accountant en eventueel afstemmen met de Belastingdienst.

De nieuwe Flex B.V.

  1. Minimum kapitaal: de kapitaaleis is € 1 (vroeger € 18.000).
  2. Geen verklaring goed gedrag nodig.
  3. Oprichting via de notaris.
  4. Bankverklaring is niet meer nodig.
  5. Accountantsverklaring is niet meer nodig.
  6. Soorten aandelen: er komt een mogelijkheid om eenvoudig te werken met aandelen zonder stemrecht of zonder winstrecht.

Flex B.V. oprichten

Via www.estateplanningsjuristen.nl kunt u zelf uw Flex B.V. oprichten, de notaris belt u voor een afspraak en voor € 350 heeft u een B.V.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte