Premie arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-07-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Premie arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar

Is de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar?

Op de opgave die u van uw verzekeringsmaatschappij krijgt, staat of de premie aftrekbaar is. Voor ondernemers en zelfstandigen zonder personeel (de ZZP'er) is de premie aftrekbaar, voor werknemers is dit ook vrijwel altijd aftrekbaar. Aan de hoogte van de aftrekpost is geen beperking gesteld, wat u heeft betaald is aftrekbaar. De betaalde premie is een aftrekpost in box 1 en bij onvoldoende inkomen in box 1 kan de aftrekpost in de overige boxen (meestal box 3) aftrekbaar.

Is de uitkering uit een arbeidsongeschiktheidsverzekering belast?

Wordt de verzekering door uw onderneming afgesloten, dan wordt de premie in mindering gebracht op de winst van het bedrijf of de B.V.

Aftrekbare kosten in uw aangifte.

Vragen over de aangifte inkomstenbelasting.

Aftrekbare alimentatie in uw aangifte inkomstenbelasting.


Meer weten van premie arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte