Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
10 + 0 =

Vakantiewoning in buitenland

"Ik heb mijn vakantiewoning in box 3 aangegeven en ben vergeten een vrijstelling te vragen omdat de woning in het buitenland is gelegen. Kan ik dit alsnog oplossen?" 

Een vakantiewoning in het buitenland moet u aangeven in uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting. De waarde van de woning wordt meestal niet belast in Nederland, maar in het buitenland. U kunt dus in Nederland gebruik maken van een vrijstelling, deze moet u in uw aangifte inkomstenbelasting 2009 of aangifte inkomstenbelasting 2010 aangeven. Als u de woning nog nooit hebt aangeven, kunt u dit eenvoudig oplossen via de zogenaamde inkeerregeling.

U kunt een bezwaarschrift indienen bij de Belastingdienst, een voorbeeld kunt u hier vinden. Als u de aanslag al heeft ontvangen en de bezwaartermijn van 6 weken is verstreken, dan kunt u de inspecteur ambtshalve verzoeken om alsnog de voorkoming inzake dubbele belasting toe te passen, een voorbeeld kunt u hier vinden.


Een verzoek om een aanslag ambtshalve te verminderen moet binnen 5 jaar worden ingediend, deze periode kan langer zijn als u voor uw aangifte uitstel hebt gekregen.

meer informatie over Vakantiewoning in buitenland

Samengevat:

>
>
>
>
>