Maatschappelijk beleggen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
09-10-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Maatschappelijk beleggen

De Belastingdienst is blij als u sociaal verantwoord belegt. De rendementen bij dergelijke beleggingen zijn vaak lager dan bij reguliere beleggingen, edoch u hoeft er ook minder belasting over te betalen.

Voorbeelden

Er zijn beleggingen die zich richten op milieubewuste investeringen (groene beleggingen). Daarnaast zijn er beleggingen die investeren in ontwikkelingslanden (sociaal ethische beleggingen). Tenslotte zijn er nog beleggingen die geld steken in beginnende ondernemingen of ondernemers of beleggen in kunst en musea (durfkapitaal).

Voordelen maatschappelijk beleggen

De Belastingdienst heeft voor u diverse fondsen geselecteerd, enkel deze fondsen komen voor de regeling in aanmerking. Het voordeel is dat u een extra vrijstelling krijgt van zo'n € 55.000 per persoon. Daarnaast wordt er de komende 2 jaar ook nog een extra heffingskorting gegeven. Voor 2012 bedraagt deze 0,7%, voor 2013 0,4%. Het totale fiscale voordeel in 2012 bedraagt dan dus 1,9%. Hier komt dan het rendement van het fonds nog bij.


Download

Hier kunt u de lijst vinden met maatschappelijke fondsen met goedkeuring van de belastingdienst

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte