Uitvaartverzekering box 3

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
10-03-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Uitvaartverzekering box 3

Een uitvaart of crematie kost geld, u kunt hiervoor een verzekering afsluiten. Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen:

  1. Kapitaalverzekering (er wordt een bedrag uitbetaald).
  2. Natura verzekering (de uitvaart of crematie wordt geregeld, u krijgt geen geld).
  3. Banksparen (echt sparen).

Een uitvaartverzekering is een soort levensverzekering. Een uitvaartverzekering is vrijgesteld in box 3 mits deze beneden een bepaalde waarde blijft. Is de waarde hoger, dan moet u de uitvaartverzekering opnemen in box 3.

Uitvaartverzekering volledig vrijgesteld

Een verzekering voor de uitvaart is volledig vrijgesteld als er ineens een bedrag wordt uitgekeerd bij overlijden. De voorwaarden zijn:

  1. Uitvaartverzekering keert geld (in natura) uit bij het overlijden van u zelf of uw fiscale partner.
  2. Uitvaartverzekering is los afgesloten en keert alleen uit bij overlijden.
  3. Verzekerde bedrag is lager dan € 7.200.

Wat als de waarde hoger is dan de vrijstelling?

Als de waarde van uw uitvaartverzekering hoger is dan hierboven genoemde vrijstellingen, dan moet u de uitvaartverzekering opgeven in box 3 en hierover (wellicht) inkomstenbelasting betalen (1,2% van de waarde). Er gelden wel vrijstellingen in box 3.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte