Kapitaalverzekering in box 3

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
22-04-2012
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Kapitaalverzekering in box 3

"Moet ik mijn kapitaalverzekering in box 3 opgeven en geldt hiervoor een extra vrijstelling?"

"Ik heb in het verleden een kapitaalverzekering afgesloten, de premie is niet aftrekbaar en de uitkering is belastingvrij. Ik krijg jaarlijks een overzicht van de verzekeringsmaatschappij met de waarde. Hierop staat ook dat ik de verzekering in box 3 moet opgeven, hoe zit dit?"

Als u de kapitaalverzekering vóór 15 september 1999 hebt afgesloten, krijgt u in box 3 een extra vrijstelling, de verzekering is tot een bedrag van zo'n € 123.000 vrijgesteld. U mag hierbij geen wijzigingen in de verzekering hebben aangebracht (looptijd verlengen, kapitaal verhogen). Een verzekering van latere datum moet u ook in box 3 aangeven, er gelden dan geen extra vrijstellingen.

Voor diverse vragen over uw aangifte inkomstenbelasting 2009 of 2010 kunt u hier kijken.


De begrafenisverzekering is vrijgesteld voor de belasting in box 3, mits deze is afgesloten voor uzelf, uw partner of kinderen. De uitkering mag maximaal 6.703 euro (cijfer 2010) bedragen.

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte