Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
3 + 2 =

Negatief loon

Over loon of een uitkering wordt meestal loonheffing ingehouden. Als u teveel loon of een te hoge uitkering heeft ontvangen en u moet dit terugbetalen, dan is er sprake van negatief loon. Als u het bruto bedrag moet terugbetalen, krijgt u ook de teveel betaalde loonheffing terug. 

Kosten die samenhangen met uw dienstbetrekking zijn sinds vele jaren niet meer aftrekbaar. In sommige gevallen kunt u een bedrag dat u door uw dienstbetrekking of oude dienstbetrekking moet betalen wel aftrekken.

  1. Gerechtshof Arnhem: een administrateur maakt een fout en hierdoor krijgt zijn werkgever een boete van de Belastingdienst. De werkgever laat de administrateur opdraaien voor deze kosten, de administrateur betaalt deze ook. De betaling aan de werkgever is negatief loon.
  2. Gerechtshof Amsterdam: een werknemer vertrekt bij zijn werkgever en krijgt daarna een boete wegens het overtreden van een concurrentiebeding. De boete is aftrekbaar als negatief loon. De Hoge Raad heeft deze uitspraak op 5 februari 2010 bevestigd.


Vraag uw werkgever of uitkerende instantie of het bruto of netto bedrag moet terugbetalen. Moest u het bruto bedrag terugbetalen zet dan een -/- teken voor het inkomen.

meer informatie over Negatief loon

Samengevat:

>
>
>
>