Slim oversluiten hypotheek

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
09-10-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Slim oversluiten hypotheek

De rente is de laatste tijd redelijk laag gebleven. Met een lange rente heeft u het voordeel van zekerheid, edoch dit wel tegen een hogere rente dan bij de keuze voor een variabele rente. Soms is oversluiten van uw hypotheek financieel voordelig.

Aandachtspunten bij oversluiten:

  1. Reken uit binnen welke termijn u de kosten van de oversluiting hebt terugverdiend.
  2. De extra kosten (boeterente, taxatiekosten, notaris en advieskosten) zijn veelal aftrekbaar, wellicht kunt u over dit jaar uw inkomen middelen.
  3. Oversluiten bij dezelfde geldverstrekker is soms voordeliger dan overstappen naar een andere bank of geldverstrekker.
  4. Zorg voor een duidelijke en heldere overgang die goed wordt vastgelegd, dit vindt de Belastingdienst prettig.
  5. Kijk kritisch naar uw vermogensopbouw, soms is uw hypotheek gekoppeld aan deze vermogensopbouw.

Tip oversluiten

Kijk eens of u, wellicht met een kleine verbouwing, gebruik kunt maken van de nationale hypotheekgarantie.


Tip Boete vrij aflossen

Overleg eens met uw bank of u 10% of 20% boetevrij kunt aflossen waarbij u de aflossing financiert via een andere hypotheek. Dit kan uw boeterente beperken.

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte