Auto leasen in het buitenland

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
06-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Auto leasen in het buitenland

Sinds 2012 staat er een nieuw artikel in de wet BPM (voor de liefhebber: artikel 14b wet BPM). Als u een auto huurt of zou leasen in het buitenland krijgt u, onder voorwaarden, een deel van de BPM terug. U betaalt dus per saldo alleen de BPM over de periode waarin u de auto huurt of least.

De voorwaarden bij huren of leasen in buitenland

De voorwaarden zijn relatief simpel, deze zijn:

  1. Huurt een inwoner van Nederland een auto bij een ondernemer in een ander EU-land en bedraagt de huurperiode maximaal 4 jaar, dan krijgt de Nederlander, op zijn eigen verzoek, de BPM terug die hij of zij anders niet zou betalen, derhalve de BPM die na 4 jaar nog zou resteren. Normaal zou u die BPM bij export weer terugkrijgen, nu hoeft u deze dus niet te betalen.
  2. Als de huurperiode wordt aangepast, dan moet u dit binnen 1 maand melden, dit moet schriftelijk aan de inspecteur.

Deze regeling was al langer van toepassing, edoch ze staat nu ook in de wet.

Belastingtip

Laat eens een berekening maken van de lease- of huurkosten van een auto in Duitsland of België. Dit kan zomaar een paar tientjes of honderden euro's goedkoper zijn. Het betreft met name een liquiditeitsvoordeel.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte