Cataloguswaarde auto

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
06-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Cataloguswaarde auto

De cataloguswaarde van uw auto van de zaak is de grondslag voor de bijtelling. U kunt deze met uw garage afstemmen of op internet opzoeken. Wij adviseren regelmatig ondernemers en DGA's over hun auto van de zaak, dit om de bijtelling te beperken. Vragen ? Stuur vrijblijvend een email met uw vraag naar info@belastingtips.nl

Cataloguswaarde auto van de zaak

Een werknemer met een auto van de zaak moet hierover een bijtelling betalen. De bijtelling wordt toegepast over de cataloguswaarde, inclusief BTW en BPM. Voor werknemers is het sinds vele jaren eenvoudiger om de cataloguswaarde te bepalen. De RDW heeft namelijk online alle auto's opgenomen waarbij u, door uw kenteken in te voeren, automatisch de cataloguswaarde in beeld krijgt. Dit geldt enkel voor auto's die vanaf 1 januari 2010 geregistreerd zijn, dit geldt dus ook voor ingevoerde of geïmporteerde auto's. U kunt de RDW-site hier raadplegen.

Kijk voor een toelichting over de RDW-site ook op de site van de Belastingdienst, deze kunt u hier raadplegen.

Cataloguswaarde auto vanaf 1980

Een werknemer met een auto van de zaak moet hierover een bijtelling betalen. De cataloguswaarde kunt u via Autoweek raadplegen. U kunt de internetsite hier raadplegen.

Auto van 15 jaar of ouder

Voor dergelijke auto's is de cataloguswaarde niet van belang, de bijtelling wordt berekend over de waarde in het economische verkeer van deze auto.

Belastingtip: de waarde kan in de loop van het jaar dalen of stijgen, u moet dan de bijtelling toepassen over de hogere of lagere waarde.

Accessoires

Accessoires die door de fabrikant of importeur zijn aangebracht, moeten - vóór de datum van toekenning van het kenteken - worden meegenomen voor de cataloguswaarde. Accessoires die nadien worden aangebracht, tellen niet mee.

Vragen over de auto van de zaak

Wij adviseren wekelijks ondernemers over de bijtelling en hun auto van de zaak. Veel ondernemers doen hiervoor de fiscale scan van Belastingtips.

✓ Interessante artikelen voor ondernemers

lees ook: Studiekosten aftrekbaar 2015
lees ook: Meewerkaftrek 2015 (meewerkbeloning)
lees ook: Sponsoring en fiscus
lees ook: Kosten sportschool/fitness aftrekbaar


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte