Advies over belastingbesparen binnen uw bedrijf?

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
13-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Fiscale voorziening garantieverplichting

Een bedrijf mag een voorziening opnemen voor een garantieverplichting voor geleverde zaken. De omvang van de voorziening mag u baseren op historische gegevens. Bij een duidelijke trend mag u deze gegevens ook extrapoleren naar de toekomst, dit kan bijvoorbeeld een stijgende trend zijn.

Garantieverplichting op bouwprojecten

Bij bouwbedrijven kan ook een fiscale voorziening voor garantiegevallen worden opgenomen. Men moet echter hierbij iets meer werk verrichten, per project moet worden gekeken hoe groot de kans is dat de garantieverplichtingen worden ingeroepen. De klant heeft wellicht een claim ingediend, maar het kan ook zijn dat er andere info is die een voorziening rechtvaardigen.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte