Een keer met deskundige en creatieve fiscaal jurist bijpraten?

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
13-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Voorziening energie besparing panden

Vanaf 2023 moeten vele kantoren een energielabel hebben. Als een kantoor niet voldoet mag dit gebouw niet meer als kantoor worden gebruikt. Zijn de uitgaven die moeten worden gedaan nu al ten laste van de winst te brengen?

Voorziening voor energie label

De uitgaven hebben betrekking op het geschikt maken van een gebouw in verband met een wetswijziging. De uitgaven moeten worden gemaakt om het gebouw in de toekomst nog te kunnen verhuren of gebruiken. Een voorziening is niet mogelijk omdat de kosten betrekking hebben op toekomstige huuropbrengsten. De uitgaven worden nadat deze zijn gedaan geactiveerd op de balans en hierop kan dan worden afgeschreven. Deze afschrijving is beperkt.

Pand afwaarderen

Een andere denkrichting kan wel een voordeel opleveren. Gebouwen worden minder waard door de wetswijziging. Een afboeking van het pand naar een lagere bedrijfswaarde. Advisering over dit soort zaken is wenselijk.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte