Hulp nodig bij berekenen voorziening ?

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
13-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Voorziening transitievergoeding

Een voorziening voor de transitievergoeding kan soms worden gevormd. Er moet wel een objectieve omstandigheid zijn waaruit volgt dat er een transitievergoeding is verschuldigd. Sinds 2020 is ook bij tijdelijke dienstbetrekkingen een transitievergoeding verschuldigd, dit opent de deuren voor een voorziening. Er is namelijk sprake van een voorzienbare last. Bij een vast dienstverband is de vergoeding meestal niet direct voorzienbaar, tenzij een reorganisatie op stapel staat.

Stelling belastingdienst tegen voorziening transitievergoeding

De belastingdienst zou kunnen stellen dat de voorziening niet mogelijk is omdat de tijdelijke dienstbetrekking kan worden omgezet in een vast dienstverband. De belastingdienst mag echter niet op de stoel van de ondernemer gaan zitten. De ondernemer mag uitgaan van zijn eigen verwachting

Transitievergoeding en jaarrekening

Een werkgever is bij een tijdelijk dienstverband een transitievergoeding verschuldigd. De hoofdregel is 1/6 maandsalaris per 6 maanden. Het is dus even rekenen maar per jaar kunt u een voorziening vormen.

Rechtspraak over transitievergoeding

In een uitspraak van de Rechtbank ging het fout. Waarom? De ondernemer ging zonder enige redelijke onderbouwing uit van de maximaal te vergoeden transitievergoeding.

Rechtbank Noord-Nederland 2 april 2019, ECLI:NL:RBNNE:2019:1300.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte