Man vrouw firma of BV? Laat eens een offerte maken voor inbreng in de BV

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
03-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Man-vrouw firma weer aantrekkelijk

Als u een eenmanszaak heeft die meer dan € 60.000 winst maakt, is het aantrekkelijk om eens na te denken over een vennootschap onder firma met uw echtgenoot of partner. Dit is zelfs aantrekkelijk als uw partner geen 1.225 uur per jaar meewerkt, vanaf dit aantal uren is uw partner namelijk een echte ondernemer en heeft deze recht op de ondernemersaftrek.

Sinds vele jaren kennen we de MKB-winstvrijstelling, deze krijgt elke ondernemer, ook als hij geen recht heeft op de ondernemersaftrek. Dus als u niet voldoet aan het urencriterium, heeft u wel recht op de MKB-winstvrijstelling. Daarnaast is de MKB-vrijstelling verhoogd tot 14% van de winst, dit deel krijgt u partner dus belastingvrij.

Tip inzake man vrouw firma

Maak wel een goed VOF-contract waarbij u zakelijk met elkaar moet handelen, eventueel bestaande stille reserves en goodwill voorbehouden.

Echtscheidingstip

Let erop dat uw partner eigenaar is van uw onderneming, ook bij een echtscheiding.

Ook zo tevreden over uw accountant? Vraag een vrijblijvende offerte


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte