Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
1 + 1 =

Elektrische brommer en auto fiscaal voordeliger

Sinds 21 april 2010 is de MIA / VAMIL lijst aangepast. Minister Eurlings heeft besloten om 9 hybride en elektrische vervoerszaken in de regeling op te nemen. De regeling werkt terug tot 1 januari 2010. U moet vóór 21 juli 2010 melden dat u een dergelijke investering in de periode 1 januari 2010 - 20 juli 2010 heeft gedaan.

Door de VAMIL / MIA investering krijgt u extra investeringsaftrek op de aankoop, daarnaast kunt u de investering in 2010 nog willekeurig afschrijven.

Plannen 2014

In de belastingplannen voor 2014 staat opgenomen dat de bijtelling vanaf 2014 4% gaat bedragen en dat de aankoop een stuk minder voordelig gaat worden, de VAMIL en KIA (zie onder) komen te vervallen

Hoe werkt de VAMIL / MIA investering?

Voor de VAMIL (vervroegde afschrijving milieu-investeringen) en MIA (milieu-investeringsaftrek) geldt een budget van de overheid. Is de pot leeg, dan kunt u geen gebruik meer maken van de regeling. De VAMIL / MIA wordt niet in mindering gebracht op de investering maar werkt als een subsidie. De regeling geldt niet voor zaken die hoofdzakelijk ter beschikking worden gesteld aan buitenlandse bedrijven. De bedrijfsmiddelen staan vermeld op een lijst, deze lijst kunt u hier raadplegen.

Het percentage bedraagt sinds 2010, 60%, 40% of 35%.

U moet de investering binnen 3 maanden na de investering aanmelden bij Bureau IRWA in Breda.

U bent de VAMIL / MIA vergeten

U doet bij de aangifte een beroep op de regeling. Als u dit vergeet, kunt u ambtshalve alsnog aanvragen. Het is wel van belang dat de investering tijdig is aangemeld, kijk voor een toelichting in dit besluit MvF 15 september 2009, nr. CPP2009/1116.

Werkkostenregeling en brommer

De brommer valt per 1 januari 2014 verplicht onder de werkkostenregeling, kijk hier voor meer informatie.


meer informatie over Elektrische brommer en auto fiscaal voordeliger

Samengevat:

>
>
>
>