Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
10 + 6 =

Personeelsfeest en belastingen

Een personeelsfeest mag door de onderneming / B.V. worden betaald, de fiscale gevolgen hiervan zijn beperkt. De meeste kosten zijn aftrekbaar.

Sinterklaas, kerst en belastingen

Een Sinterklaas- of kerstfeest voor uw werknemers met de kinderen mag belastingvrij worden georganiseerd, mits het feest open staat voor 75% van uw werknemers (van die afdeling of vestiging). Het maakt dan niet uit of 20% verschijnt. De kosten van het feest en de cadeaus zijn aftrekbaar. Het kan zijn dat een onderdeel een beloning voor de werknemer is, hierover zou normaliter loonheffing verschuldigd zijn.

Het maximum dat u mag besteden aan een personeelsfeest bedraagt € 454.

Personeelsfeest en werkkostenregeling

Als u de werkkostenregeling al zou toepassen, valt het feest in de algemene vrije ruimte. U mag hieraan maximaal 1,4% van uw loonsom besteden, het meerdere is belast met een eindheffing van maar liefst 80%. Een belachelijk tarief, maar dit terzijde.

Omzetbelasting en personeelsfeest

De BTW is verrekenbaar als op het personeelsfeest enkel werknemers aanwezig zijn. Komen er ook relaties of klanten, dan is de BTW voor dit deel niet verrekenbaar, vraag dan om 2 facturen. De kosten mogen voor de BTW niet uitkomen boven een bedrag van € 227 per werknemer, dit komt door het Besluit Uitsluiting Aftrek, het BUA).


meer informatie over Personeelsfeest en belastingen

Samengevat:

>
>
>
>