Is uw bedrijf nog wel fiscaal & juridisch bij de tijd?
De grootste onafhankelijke belastingadvies site met meer dan 1.200.000 bezoekers per jaar.
Laatste wijziging op Belastingtips.nl: 22-02-2018 09:45 > >
Uw huidige accountant te duur? Bij Belastingtips kan het goedkoper!

Nieuwste artikelen

Meer nieuwste artikelen

Zakelijk

Deze pagina is aangemaakt op: 02-04-2010 20:50. Laatst gewijzigd op: 18-02-2016 11:55.

Gratis fiscale tips ontvangen?

Vragen

Telefoonkosten ondernemer

Een gemiddelde ondernemer belt thuis, op kantoor en in zijn auto. Soms zakelijk, soms privé en soms gemengd. Welke kosten zijn aftrekbaar?

Mobiele telefoon

De kosten van de mobiele telefoon zijn aftrekbaar van de winst, dit geldt zowel voor de abonnementskosten als de gesprekskosten. De kosten moeten wel zakelijk zijn, fiscaal wil dit zeggen voor tenminste 10%.

Telefoon thuis

De abonnementskosten thuis zijn fiscaal niet aftrekbaar. Het maakt hierbij niet uit of u kantoor thuis heeft of niet. Als u op kantoor een tweede aansluiting heeft en deze uitsluitend zakelijk wordt gebruikt, dan zijn deze kosten wel aftrekbaar. De zakelijke gesprekskosten zijn wel aftrekbaar voor de ondernemer.

Alles in één pakket

De alles in één pakketten, zoals bijvoorbeeld Tele2 of Home deze kent, werken op dezelfde manier, de zakelijke gesprekskosten zijn aftrekbaar en de abonnementskosten niet.

Navigatie

Als u in uw privé-auto een navigatiesysteem laat inbouwen, dan maakt dit systeem onderdeel uit van uw privé-auto. De kosten zijn dan niet aftrekbaar omdat hiervoor maximaal € 0,19 per kilometer mag worden vergoed. Als de auto tot het ondernemingsvermogen behoort zijn de kosten wel zakelijk. De vraag is dan, als u een demontabele navigatie zoals een Tom Tom in uw auto zou plaatsen, of het redelijk lijkt dat deze kosten zakelijk zijn.


De kosten van een mobiele headset zijn als zakelijke aftrekbare ondernemingskosten aan te merken, een ingebouwde headset in uw prive auto echter niet.

De omzetbelasting op de telefoonrekening is nog ingewikkelder, hiervoor zijn namelijk geen aparte regels en de u moet de rekening splitsen tussen prive gebruik en zakelijk gebruik. In de praktijk levert dit niet zo vaak een probleem op, zorg er wel voor dat de factuur op naam van de onderneming staat. 

Steun ons met facebook

Maak uw waardering kenbaar door de pagina te liken en te delen! Het helpt onze pagina een grotere bekendheid te verwerven en u blijft up-to-date met alle nieuwe belastingtips. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

Telefoonkosten ondernemer - Belastingtips.nl

3 van 5 op basis van 2 beoordelingen - 2 gebruikersrecensies.

Waardeer onze tip!

Laat het ons weten en geef uw waardering.


Uw waardering :

Volg ons ook op:


Twitter

Linkedin

Facebook

Contact met belastingtips?

Bel met:

Algemeen 088-0270027

of neem contact op met
> De klantenservice