Zelf je boekhouding doen als ZZPer

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
03-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Zelf je boekhouding doen als ZZPer

Je mag zelf bepalen of je je boekhouding zelf gaat verzorgen of laat verzorgen door een belastingadviseur, adminstratiekantoor of accountant. Het is niet ingewikkeld. Het aantal handelingen welke je als ZZPer moet verrichten is beperkt.

Wat moet je doen als ZZPer voor je boekhouding?

Je moet de uitgaande facturen (omzet) en inkomende facturen (kosten) invoeren in een administratiepakket of in bijvoorbeeld in excel. Met een administratiepakket  werk je het meest eenvoudige. Er zijn diverse administratie pakketten op de markt die je als ZZPER kunnen helpen. Het voordeel van een administratie pakket is dat de kans op fouten minder groot is en je eenvoudiger kunt werken (facturen maken, BTW aangifte doen via pakket, bankinformatie inlezen, etc.).

Administratieplicht voor ZZPer

Voor de Belastingdienst moet je als ZZPer een administratie voeren die je 7 jaar moet bewaren. Zowel op papier als elektronisch, maak dus altijd een backup. Tevens moet je je agenda's, notities, bankafschriften, kasbonnen en contracten bewaren.

De volgende basisgegevens moeten er altijd zijn

  • Grootboekadministratie
  • Debiteuren administratie
  • Crediteuren administratie
  • Kas administratie (indien kasverkeer)
  • Voorraad administratie (indien voorraad)
  • Loonadministratie (bij werknemers)
  • In en verkoop administratie

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte