Belastingrente bij aanslag erfbelasting

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
17-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Belastingrente bij aanslag erfbelasting

Voorkom belastingrente bij aanslag erfbelasting

Sinds 2013 is er belastingrente (ongeveer 8%) verschuldigd over belastingen die u moet betalen na een erfenis. De belastingrente wordt berekend vanaf 8 maanden na het overlijden (tot en met 6 weken na de datum van de aanslag). Het kan zelfs voorkomen dat u tijdig aangifte heeft gedaan en toch belastingrente moet betalen.

Aangifte erfbelasting op tijd en wel belastingrente

Het kan voorkomen dat u tijdig uw aangifte erfbelasting heeft ingediend en toch belastingrente moet betalen. U dient binnen 8 maanden de aangifte erfbelasting in en de Belastingdienst neemt vervolgens 3 maanden de tijd om de aanslag op te leggen. Hiermee bent u belastingrente verschuldigd.

Belastingrente over erfbelasting voorkomen

De Belastingrente kan worden voorkomen door binnen 4 tot 5 maanden de aangifte erfbelasting in te dienen (na overlijden). Meestal wordt dan binnen 8 maanden na overlijden de aanslag opgelegd.

Voorbeeld belastingrente en erfbelasting

De heer Jansen komt op 2 maart 2014 te overlijden. De aangifte erfbelasting wordt door de Belastingdienst toegestuurd en moet vóór 1 december 2014 bij de Belastingdienst binnen zijn. De belastingrente wordt gerekend vanaf 2 november 2014. De Belastingdienst moet binnen 3 maanden de aanslag opleggen en hiermee bent u dus belastingrente verschuldigd over ongeveer 4 maanden.

Verzorgen aangifte erfbelasting

Wij verzorgen wekelijks aangiften erfbelasting. Wilt u een offerte, stuur ons dan een e-mail.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte