Renteloze lening Belastingdienst

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
17-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Renteloze lening Belastingdienst

In vele situaties hoeft u uw belastingschuld aan de Belastingdienst niet direct te betalen. Over de schuld wordt geen rente berekend. Als onderstaande zich voordoet, is het wel van belang dat u voor de afstemming contact opneemt met een fiscaal jurist, hij kan dan zorgen voor een fiscaal correcte afstemming.

Emigratie

Als u emigreert, wil de Belastingdienst graag heffen over uw pensioen of de waarde van uw bedrijf. Directe belastingheffing is echter veelal niet toegestaan. Sinds 2010 worden er door de Europese Unie ook vragen gesteld aan de Nederlandse overheid over de heffing bij verstrek van een bedrijf uit Nederland (eindafrekeningswinst). U krijgt renteloos uitstel van uw belastingschuld bij:

  • emigratie DGA / aanmerkelijk belanghouder over box 2 heffing;
  • emigratie van een inwoner van Nederland over zijn pensioen en lijfrentekapitaal die in Nederland zijn opgebouwd, dit geldt ook voor kapitaalverzekeringen.

Overdracht bedrijf

Als u uw bedrijf overdraagt, krijgt u in sommige gevallen een renteloze belastingschuld die u niet direct hoeft te betalen.

  • Overdracht aandelen van een aanmerkelijk belanghouder of DGA bij overdracht binnen de familie, geen directe box 2 heffing derhalve.
  • Uitstel van betaling van inkomstenbelasting over de stakingswinst bij overlijden.
  • Uitstel van betaling van inkomstenbelasting als de overnemer en voortzetter van de onderneming de overdrachtsprijs niet direct voldoet of gedeeltelijk schuldig blijft.

Betalingsregeling

De ondernemer kan ook een betalingsregeling met de Belastingdienst afspreken, kijk voor meer informatie dit artikel.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte