Lenen voor klein onderhoud

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
14-03-2012
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Lenen voor klein onderhoud

U gaat uw tuin opknappen, nieuwe vloerbedekking kopen en uw badkamer renoveren. Er is spaargeld beschikbaar, maar u kunt via uw huidige hypotheek ook extra financieren. Wat is voordelig?

Financieren klein onderhoud

Het financieren van klein onderhoud is vaak voordeliger dan dit uit uw eigen spaargeld te betalen. Immers de hypotheekrente is laag en hiervan krijgt u (tenminste) 35% terug, deze is veelal gelijk of lager dan uw spaarrente. Daarnaast blijft u flexibel, immers met spaargeld kunt u iets kopen en als u uw spaargeld in uw woning, stopt moet u eerst de woning verkoper (of herfinancieren) voordat u bij uw geld kunt komen. Het onderhoud is niet aftrekbaar, de rente over de lening hiervoor soms wel.

Als u een kleine hypotheek heeft, is het vaak verstandiger deze af te lossen. Lees hier voor meer info.

Besluit 2010 eigen woning en rente

In juni 2010 heeft onze minister aangegeven wanneer hij denkt dat hypotheekrente aftrekbaar is en wanneer niet. Als u zogenaamde huurderslasten voldoet (zoals vloerbedekking, schilderen, etc.), is de rente hierover niet aftrekbaar. Investeringen die een huurder niet zou betalen (extreem tuinonderhoud, dakkapel, keuken, badkamer), dan is de rente op een lening hiervoor wel aftrekbaar.

Belastingtip

Een besluit is de mening van de minister en geen formele wet. Het is uiteindelijk aan de rechter om in uw situatie hierover iets te zeggen.

Download

U kunt het besluit hier raadplegen.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte