Lenen en belastingen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
23-05-2012
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Lenen en belastingen

Sinds 2001 is enkel de rente voor schulden inzake de eigen woning aftrekbaar. Andere schulden kunt u enkel nog onderbrengen in box 3. Het is voor deze schulden van belang dat u deze tegen een zo gunstig mogelijk rentetarief afsluit, shoppen loont.

Lening in box 1

Een lening of hypotheek in box 1 is de meest voorkomende schuld. Deze lening is aangegaan voor de aankoop, verbetering of het onderhoud van uw eigen woning. In deze gevallen mag u de betaalde rente aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting. De woning moet u wel als hoofdverblijf ter beschikking staan. De lening hoeft niet een hypotheek te zijn, een persoonlijke lening mag dus ook.

Lening in box 3

Dit zijn eigenlijk de overige leningen die zijn aangegaan voor andere zaken, zoals een auto, inrichting van de woning, vakanties, etc. De lening drukt het box 3 vermogen, edoch hiervoor geldt een drempel van € 2.900. Tot dit bedrag zal de schuld het vermogen in box 3 niet verminderen.

Hypotheekrente en overige aftrekposten eigen woning.

Aftrekposten aangifte 2009.

Geld lenen van werkgever of ouders

Hier kunt u een artikel vinden over het lenen van geld van uw ouders of uw werkgever, doe er uw voordeel mee.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>

Belastingaangifte