Fiscaal juist contract met uw opdrachtgever?

Vraag offerte

07-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Deze wetgeving is komend te vervallen

Nieuwe VAR-verklaring 2016

De VAR-verklaring is sinds 2016 verdwenen. De Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (WDBA) wordt dan ingevoerd. Binnen de nieuwe wet kunt u modelovereenkomsten voorleggen aan de Belastingdienst, dit geldt voor de opdrachtgever en ook de opdrachtnemer. Na goedkeuring is er geen risico op inhoudingsplicht en bent u een "echte ondernemer". De overeenkomsten die de Belastingdienst heeft goedgekeurd worden (anoniem) openbaar gemaakt. In de memorie van antwoord staat een verdere toelichting, deze kunt u hier lezen.

Voorbeeld overeenkomst WDBA / VAR

Op dit moment worden er ruim 150 voorbeeldovereenkomsten door de Belastingdienst beoordeeld. De voorbeeldovereenkomsten zullen eerdaags op de site van de Belastingdienst worden geplaatst.

Risico opdrachtgever nieuwe VAR neemt toe

Binnen de nieuwe regeling loopt de opdrachtgever een groter risico. De opdrachtgever moet beoordelen of er inderdaad geen sprake is van een dienstbetrekking. De opdrachtgever kan dus niet meer zomaar de verantwoordelijkheid bij de opdrachtnemer / ZZP'er neerleggen. Als in de praktijk anders wordt gewerkt dan in de overeenkomst is vastgelegd kan er een probleem ontstaan.

Overeenkomst VAR 2016 laten verzorgen door fiscaal jurist

Wilt u dat wij voor u een overeenkomst opstellen die fiscaal volledig juist is? Wij kunnen voor u een overeenkomst opstellen en deze afstemmen met de Belastingdienst, de kosten hiervoor bedragen 299 euro (exclusief BTW).

Stuur hiervoor een e-mail naar belastingtips.

Wij sturen u dan een overzicht van de benodigde informatie en een schriftelijke offerte. Binnen 48 uur ontvangt u ons bericht en na ontvangst van de informatie ontvangt u binnen 5 werkdagen uw advies met een berekening. Kijk hier voor meer informatie

Voorbeeldovereenkomsten VAR 2016

Een aantal voorbeeld overeenkomsten zijn bekend, zie onder:

Medische voorbeeld overeenkomst VAR 2016

Voorbeeld overeenkomst stralingsdeskundige

Voorbeeld overeenkomst huisarts (incidentele waarneming )

Voorbeeld overeenkomst verloskundige

Voorbeeld overeenkomst thuiszorg via zorginstelling

Onderwijs voorbeeld overeenkomsten VAR 2016

Voorbeeld overeenkomst gastdocent Masterprogramma

Voorbeeld overeenkomst muziek docent

Bouw voorbeeld overeenkomsten VAR 2016

Voorbeeld overeenkomst zelfstandige in de bouw

Sport en cultuur voorbeeld overeenkomsten VAR 2016

Voorbeeld overeenkomst tennisleraar

Voorbeeld overeenkomst artiest (individueel)

IT Sector voorbeeld overeenkomsten VAR 2016

Voorbeeld overeenkomst software ontwikkelaar

Voorbeeld overeenkomst game ontwikkelaar

Overige beroepen

Vervoersector : Beroepsgoederenvervoerder

Vervoersector: Eigen rijder binnen vervoersector en VAR

Meer weten van nieuwe var verklaring

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.