Adviesgesprek inzake staking? Aanvragen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
07-06-2020
Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Voornaam en achternaam *
Bedrijfsnaam
Uw woonplaats
Telefoon *

Stoppen met uw bedrijf

Als een ondernemer stopt met zijn bedrijf, moet hij wellicht belasting betalen over de winst bij de staking. Een klein bedrag van de stakingswinst, de zogenoemde stakingsaftrek (ruim € 3.600) is vrijgesteld, over hogere winsten moet belasting worden betaald.

U kunt dit voorkomen door voor de stakingswinst een pensioen (lijfrente) te kopen. Een andere optie is om de onderneming in een B.V. in te brengen. Dit moet u dan wel tijdig voorbereiden.

In voorkomende gevallen kan het bedrijf belastingvrij aan een werknemer worden overgedragen. Deskundig advies is hiervoor wel vereist.

Advies inzake staking onderneming?


Meer weten van zzp'er stoppen met bedrijf


Advies over staken?

Vraag offerte

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.

>
>
>
>