Adviesgesprek inzake staking? Aanvragen

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
03-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Stoppen met uw bedrijf

Als een ondernemer stopt met zijn bedrijf, moet hij wellicht belasting betalen over de winst bij de staking. Een klein bedrag van de stakingswinst, de zogenoemde stakingsaftrek (ruim € 3.600) is vrijgesteld, over hogere winsten moet belasting worden betaald.

U kunt dit voorkomen door voor de stakingswinst een pensioen (lijfrente) te kopen. Een andere optie is om de onderneming in een B.V. in te brengen. Dit moet u dan wel tijdig voorbereiden.

In voorkomende gevallen kan het bedrijf belastingvrij aan een werknemer worden overgedragen. Deskundig advies is hiervoor wel vereist.

Advies inzake staking onderneming?


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte