Aangifte door expert vanaf € 95,- !

Vraag offerte voor aangifte bij u thuis

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
01-02-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Stappenplan startende ondernemer

Het worden van ondernemer is administratief niet ingewikkeld, dit kan binnen één dag geregeld worden. Belangrijk is wel dat u een aantal vragen voor uzelf gaat beantwoorden, deze zijn:

 1. Loop ik risico en, zo ja, kan ik dit verzekeren of heb ik een B.V. nodig?
 2. Zijn er voldoende opdrachtgevers?
 3. Hoeveel (aanloop-)kosten heb ik en hoe financier ik deze?
 4. Moet ik mijn arbeidsongeschiktheid verzekeren?
 5. Ben ik een echte ondernemer (minimaal 1.225 uur per jaar aan onderneming besteden) of niet?

Wat is van belang voor de startende ondernemer?

 • Maak een ondernemingsplan zodat u uw gedachten goed op papier krijgt. Dit dwingt u ook tot nadenken over de mogelijkheden. Dit kan prima op 1 A4.
 • De meeste mensen beginnen met een eenmanszaak. Als u veel winst of veel risico's verwacht, overweeg dan een B.V.
 • Op de dag dat u uw bedrijf wilt beginnen, maakt u een rondrit langs de Kamer van Koophandel (om uw bedrijf te laten inschrijven).
 • De Belastingdienst zal zich na de inschrijving schriftelijk bij u melden, dit gaat automatisch.
 • Koop een administratiepakket om uw boekhouding te voeren, dit hoeft niet veel te kosten.
 • Zoek een administratiekantoor of accountantskantoor om uw boekhouding te controleren en op te zetten, vraag wel vooraf een offerte. Dit voorkomt onaangenaam hoge kosten.
 • Vervolgens vraagt u bij uw bank een bankrekeningnummer aan voor uw eenmanszaak. Hierop boekt u dan vanuit privé een startkapitaal en eventueel vraagt u een rekening-courantkrediet bij de bank aan.
 • Tenslotte maakt u 's avonds een afspraak met een verzekeringsadviseur. Laat hem eerst eens inventariseren wat u nodig heeft. Dit was de eerste dag en uw bedrijf staat.

Vergeet niet uw uren bij te houden. Als u zo'n 25 uur per week aan uw bedrijf besteedt, krijgt u veel extra fiscale voordelen. U moet er wel rekening mee houden dat het moet gaan om 1.225 uur per jaar. Als u in de loop van het jaar begint, moet u veel meer uren maken.

Zodra u meer uren gaat schrijven voor verschillende opdrachtgevers, kan het veel tijd schelen om voor urenregistratie software te kiezen. De toegevoegde waarde is dat u tijd bespaart, altijd en overal uw uren kunt registreren en de software eventueel kan koppelen met bedrijfssoftware.

We kunnen de voordelen voor u opsommen, maar het beste is gewoon eens kijken hoe het voelt om uw urenregistratie met een tool online te doen. Volgende aanbieders kunnen wij aanraden om eens gratis te proberen:

 

Heeft u vragen, stuur dan gerust een e-mail, hieraan zijn geen kosten verbonden.

Offerte voor oriënterend gesprek met fiscalist?  


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte