Hoe pensioen opbouwen als ondernemer? Vraag eens aan adviesgesprek aan !

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
04-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Oudedagsreserve of de FOR 2020

Een ondernemer (eenmanszaak, VOF of maatschap) mag pensioen binnen zijn eigen bedrijf opbouwen. Het voordeel van de fiscale oudedagsreserve is, dat u wel een aftrekpost krijgt van maximaal zo'n € 9.200 en deze niet hoeft te betalen. 

De voorwaarden:

  • u moet voldoen aan het urencriterium (minimaal 1.225 uur);
  • u bent nog geen 65 jaar;
  • u maakt winst.

U mag maximaal 9,44% van de winst in een kalenderjaar toevoegen aan de fiscale oudedagsreserve. In 2020 is het maximum  € 9.218

Berekening FOR of niet

Berekening voordeel doteren aan FOR en voor- of nadeel jaarlijks afstorten FOR-dotatie. Een FOR-dotatie kan een gunstige invloed hebben op: de inkomensafhankelijke arbeidskorting, de inkomensafhankelijke algemene heffingskorting, de premie Zvw en op uw toeslagen. Wij kunnen voor u een berekening maken van de voordelen en nadelen van de FOR. Een berekening kost 299 euro. U kunt hier uw offerte aanvragen.


Meer weten van oudedagsreserve for

Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte