Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
4 + 2 =

Mobiele telefoon van de zaak

Een mobiele telefoon, internetaansluiting thuis en een thuistelefoon kunnen belastingvrij door de werkgever aan de werknemer worden verstrekt. De enige voorwaarde is dat er sprake moet zijn van "meer dan bijkomstig zakelijk gebruik", dit is zo'n 10%. De werkgever zou dus overwerk of vakantie kunnen ruilen tegen een mobiele telefoon of internetaansluiting thuis.

Is een Nokia N97 of Blackberry een mobiele telefoon of computer?

Vele smartphones (zoals een Nokia N97, iPhone of een Blackberry) lijken veel op een computer. Deze telefoons kunnen desalniettemin ook belastingvrij worden verstrekt als ze voor 10% zakelijk worden gebruikt. Dit is nog eens bepaald in een besluit van het ministerie van Financiën. Navigatie of een pocket pc vallen niet onder deze gunstige regeling. U kunt dus beter een mobiele telefoon met navigatie en e-mail kopen.

Aandachtspunten

  1. Sluit een overeenkomst met uw werknemer over het gebruik van de mobiele telefoon.
  2. Bij langdurige ziekte moet de werknemer de telefoon eventueel inleveren.
  3. Verplicht de werknemer om voor privégebruik een pre-paid kaart te kopen.
  4. Laat de factuur op naam van de werkgever zetten, hierdoor is BTW verrekenbaar. Wellicht kunt u zelfs een zakelijk abonnement sluiten, in voorkomende gevallen is dit goedkoper (bijvoorbeeld gratis onderling bellen en lagere vaste kosten). 


Download

Besluit inzake mobiele telefoon 20 februari 2009 CPP 2009/78m

meer informatie over Mobiele telefoon van de zaak

Samengevat:

>
>
>
>