Mobiele telefoon van de zaak

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
10-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Mobiele telefoon van de zaak

Een mobiele telefoon, internetaansluiting thuis en een thuistelefoon kunnen belastingvrij door de werkgever aan de werknemer worden verstrekt. De enige voorwaarde is dat er sprake moet zijn van "meer dan bijkomstig zakelijk gebruik", dit is zo'n 10%. De werkgever zou dus overwerk of vakantie kunnen ruilen tegen een mobiele telefoon of internetaansluiting thuis.

Is een Nokia N97 of Blackberry een mobiele telefoon of computer?

Vele smartphones (zoals een Nokia N97, iPhone of een Blackberry) lijken veel op een computer. Deze telefoons kunnen desalniettemin ook belastingvrij worden verstrekt als ze voor 10% zakelijk worden gebruikt. Dit is nog eens bepaald in een besluit van het ministerie van Financiën. Navigatie of een pocket pc vallen niet onder deze gunstige regeling. U kunt dus beter een mobiele telefoon met navigatie en e-mail kopen.

Aandachtspunten

  1. Sluit een overeenkomst met uw werknemer over het gebruik van de mobiele telefoon.
  2. Bij langdurige ziekte moet de werknemer de telefoon eventueel inleveren.
  3. Verplicht de werknemer om voor privégebruik een pre-paid kaart te kopen.
  4. Laat de factuur op naam van de werkgever zetten, hierdoor is BTW verrekenbaar. Wellicht kunt u zelfs een zakelijk abonnement sluiten, in voorkomende gevallen is dit goedkoper (bijvoorbeeld gratis onderling bellen en lagere vaste kosten). 


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte