Blackberry belastingvrij

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
30-09-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Blackberry belastingvrij

Een werkgever kan een werknemer belastingvrij een Blackberry, of zogenaamde smartphone, verstrekken aan zijn werknemer. Zowel de telefoon als de kosten kunnen belastingvrij worden verstrekt. De Blackberry valt onder dezelfde fiscale regeling als de normale mobiele telefoon.

De staatssecretaris heeft in een besluit bepaald dat smartphones belastingvrij kunnen worden verstrekt. De voorwaarde die hieraan wordt verbonden is, dat de werknemer de telefoon tenminste 10% voor zakelijke doeleinden gebruiken. De werkgever moet dit wel op de een of andere wijze  controleren.

Werkkostenregeling en blackberry / smartphone

Met ingang van de invoeren van de werkkostenregeling (verplicht in 2015) is het fiscale onderscheid tussen computers, smartphones en tablets verdwenen. Voor deze zaken gaat het noodzakelijkheidscriterium gelden. Als een werkgever een werknemer een ipad of ander apparaat wil geven die hij/zij nodig heeft voor zijn of haar werk dan mag de werkgever deze belastingvrij vergoeden.

Verleden en toekomst Blackberry

De Blackberry viel altijd onder de regeling voor computers, hiervoor was een zakelijk gebruik van 90% van belang. Vanaf 2011 kan de Blackberry onder de werkkostenregeling gaan vallen, deze regeling wordt vanaf 2011 geleidelijk ingevoerd. U kunt dit omzeilen door geen vergoeding voor de telefoon te verstrekken, maar doordat de werkgever zelf het mobiele abonnement afsluit voor de werknemer.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte