Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
4 + 4 =

iPhone belastingvrij

Een werkgever kan een werknemer belastingvrij een iPhone / Samsung (of zogenaamde smartphone) verstrekken aan zijn werknemer. Zowel de telefoon als de kosten kunnen belastingvrij worden verstrekt. De iPhone valt onder dezelfde fiscale regeling als de normale mobiele telefoon.

De staatssecretaris heeft in een besluit bepaald dat smartphones, zoals de iPhone, belastingvrij kunnen worden verstrekt. De voorwaarde die hieraan wordt verbonden is dat de werknemer de telefoon tenminste 10% voor zakelijke doeleinden gebruiken. De werkgever moet dit wel op de een of andere wijze  controleren.

Werkkostenregeling en iphone / smartphone

Met ingang van de invoeren van de werkkostenregeling (verplicht in 2015) is het fiscale onderscheid tussen computers, smartphones en tablets verdwenen. Voor deze zaken gaat het noodzakelijkheidscriterium gelden. Als een werkgever een werknemer een ipad of ander apparaat wil geven die hij/zij nodig heeft voor zijn of haar werk dan mag de werkgever deze belastingvrij vergoeden.

Verleden en toekomst iPhone

De iPhone viel altijd onder de regeling voor computers, hiervoor was een zakelijk gebruik van 90% van belang. Vanaf 2011 kan de iPhone onder de werkkostenregeling gaan vallen. Vanaf 2015 is deze regeling verplicht. Als de werkgever van mening is dat de smartphone nodig is voor de werkzaamheden dan kan deze belastingvrij worden verstrekt.


meer informatie over iPhone belastingvrij

Samengevat:

>
>
>
>
>