Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
3 + 10 =

Werkkostenregeling en mobiele telefoonkosten

Het is fiscaal aantrekkelijk om de mobiele telefoonkosten door de werkgever te laten betalen. Als de kosten door de werknemer worden betaald (en door de werkgever vergoed), dan wordt dit gezien als loon (valt in de vrije ruimte). Het afsluiten (of omzetten) van het abonnement naar de werkgever is dus fiscaal interessant.

Hoe werkt de werkkostenregeling?

In de werkkostenregeling heeft de werkgever een belastingvrije ruimte van 1,2% vanaf 1 januari 2015 (2014: 1,5%) van de totale loonsom. Dus bij een loonsom van € 500.000 is dit € 6.000 per jaar. Komt de werkgever boven dit bedrag, dan moet over het meerdere een eindheffing van 80% worden toegepast.

Eindheffingstarief werkkostenregeling kan gunstig zijn

Stel dat de werkgever een netto bonus wil geven van € 10.000. Een brutering wil zeggen dat de werkgever dan € 21.000 bruto moet betalen (voor € 10.000 netto). Via de eindheffingsregeling moet er € 18.000 (€ 10.000 te vermeerderen met 80%) worden betaald.

Belastingtip werkkostenregeling

Sommige werkgevers zien de telefoonkosten als zogenaamde intermediare kosten, Of de Belastingdienst (uiteindelijk de rechter) dit zal accepteren, is nog niet duidelijk.


meer informatie over Werkkostenregeling en mobiele telefoonkosten

Samengevat:

>
>
>
>
>