Fiscale voorziening jubileum

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
12-06-2020
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Fiscale voorziening jubileum

Een ondernemer kent een regeling waarbij werknemers die 25 of 40 jaar in dienstbetrekking zijn een jubileumuitkering van 2 maandsalarissen krijgen. Mag de ondernemer voor deze jubileumuitkering een voorziening vormen?

Een toekomstig jubileum vindt zijn oorsprong in het dienstverband (in het verleden). De ondernemer mag voor de reeds verstreken periode een voorziening vormen, mits de uitkering daadwerkelijk in een overeenkomst is toegezegd. Dit wordt onderschreven in een besluit van het Ministerie van Financiƫn (MvF 11 november 2004, nr. CPP2004/814M).

Bedrijfsjubileum

Een voorziening voor jubileum van een bedrijf is niet toegestaan, dit is al eens behandeld in een oud arrest van de Hoge Raad op 28 maart 1956 (BNB 1956/146). Er zijn belastingadviseurs die van mening zijn dat dit wel zou moeten kunnen, mits de werknemer recht heeft op het jubileum en er een redelijke kans is dat de werknemer dan nog bij u werkt. U mag dan enkel een voorziening vormen voor de jaren die al verstreken zijn.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>
>

Belastingaangifte