Zakelijk Prive Modellen Fiscale adviesdossiers

Stel hier uw vraag!

Volledige naam *
Bedrijfsnaam
Telefoon *
4 + 1 =

ZZP'er en B.V.

Breng uw eenmanszaak in 2012 onder in een B.V., mits u tenminste € 85.000 winst heeft.

ZZP'er en B.V.

Vanaf 2012 wordt de B.V. eenvoudiger en is het startkapitaal van € 18.000 niet meer nodig. De meeste ZZP'ers hebben een eenmanszaak en bij goede winsten (zeg vanaf € 85.000) zou hij eens kunnen nadenken over een B.V. Vanaf 2012 is de FOR-dotatie en de zelfstandigaftrek lager, tenminste bij hogere winsten.

U kunt zonder belastingheffing uw eenmanszaak inbrengen in een B.V. U kunt kiezen voor een holdingstructuur of één B.V. Binnen een B.V. is de ZZP'er geen ZZP'er meer. Welke rechtsvorm is voordelig?

Een B.V. is een rechtspersoon, het vermogen is verdeeld in aandelen. Bij een B.V. met 1 personeelslid zijn alle aandelen in handen van de directeur-grootaandeelhouder, de DGA. Een rechtspersoon moet 20% vennootschapsbelasting betalen over zijn winst (vanaf € 200.000 winst is het tarief 25,5%). De DGA geniet een salaris uit de B.V., meestal is dit ongeveer 70% van de winst binnen de B.V. Over het salaris moet u inkomstenbelasting betalen.

Eenmanszaken, ZZPers en freelancers hebben geen in aandelen verdeeld kapitaal. Er is bij deze ondernemingsvorm geen onderscheid tussen privé- en zakelijk vermogen, bij de B.V. is dit wel zo. Voor de voordelen van een B.V. kunt u dit artikel lezen. Een ZZP'er hoeft geen vennootschapsbelasting te betalen en voldoet enkel inkomstenbelasting over zijn gehele winst. De winst kan worden verlaagd met ondermeer:

Een gesprek over dit onderwerp met één van onze fiscalisten is zonder verdere kosten, maak hier een afspraak.


meer informatie over ZZP'er en B.V.

Samengevat:

>
>
>
>