Lening aan werkgever belastingvrij

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
10-09-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Lening aan werkgever belastingvrij

Een lening aan uw werkgever tegen bijvoorbeeld 5% kan belastingvrij. De werkgever moet dan wel financieel gezond zijn. De werknemer krijgt hierdoor meer rente over zijn geld dan bij een bank, de rente aldaar bedraagt gemiddeld 2%.

Contactpersoon

Bij vragen of opmerkingen over dit onderwerp kunt u kosteloos contact opnemen met de heer mr. Dennis J.B. Jongbloed.

Toelichting

Als een werknemer geld bij een bank op een spaarrekening zet, krijgt hij 2% rente. Stel dat uw werkgever geld bij een bank leent, zal hij al snel 5% rente moeten betalen. Als uw werkgever financieel stabiel is, kan de werknemer overwegen om zijn spaargeld of een deel daarvan aan zijn werkgever te lenen, de rentevergoeding mag zo'n 5% bedragen. Een slimme werkgever en werknemer kunnen hierdoor een slimme fiscale structuur opzetten.

Belastingtip

Verstrek alleen een lening als uw werkgever niet eenvoudig zou omvallen, anders bent u uw geld kwijt. Leg de overeenkomst inzake de lening wel schriftelijk vast en spreek af dat u uw geld direct terugkrijgt als u niet meer bij de werkgever werkzaam bent of arbeidsongeschikt zou raken.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte