Aangifte lastig? Hulp door erkende en ervaren belastingadviseur door heel Nederland?
Uw aangifte al vanaf € 95,-. Vraag vrijblijvende offerte aan

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
11-01-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Giften in aangifte inkomstenbelasting

Geld geven aan goede doelen is goed voor dat doel. Als u € 40.000 zou verdienen en u per jaar € 400 aan goede doelen geeft, moet u er eens voor gaan zitten, wellicht is er dan nog een bedrag aftrekbaar. Indien u elk jaar aan dezelfde goede doelen geeft, is het verstandig om even met het goede doel te overleggen om uw gift om te zetten in een notariële gift. De meeste goede doelen hebben afspraken met notarissen.

Drempel

De drempel bedraagt 1% van uw drempelinkomen met een minimum van € 60 per jaar. De drempel kunt u voorkomen door een periodieke gift via een notaris te regelen. De maximale aftrek is 10% van uw drempelinkomen.

Voorwaarden aftrek

Er zijn voorwaarden verbonden aan deze aftrekpost, deze zijn:

  1. De gift moet zijn betaald aan een erkende ANBI instelling (Algemeen Nut Beogende Instelling). U kunt hier controleren of de instelling erkend is.
  2. U moet de gift kunnen aantonen, bijvoorbeeld via een bonnetje of bankafschrift.
  3. U moet meer geven dan de drempel.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte