Adoptiekosten aftrekbaar

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
03-06-2021
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Adoptiekosten aftrekbaar

Sinds 2009 zijn adoptiekosten niet meer aftrekbaar binnen de inkomstenbelasting. Sinds 2011 is er wel een regeling waarbij u een vergoeding kunt krijgen van zo'n € 3.700. De vergoeding is belastingvrij.

Tegemoetkoming kosten adoptie

De minister van Justitie heeft op 23 april 2010 ingestemd met een wetsvoorstel om adoptieouders bij een adoptie van een kind uit het buitenland, onder voorwaarden, een vergoeding van € 3.700 per adeoptiekind toe te kennen. Het moet hierbij wel gaan om een zogenaamde sterke adoptie, hierbij neemt het kind de Nederlandse nationaliteit aan. Eén van de ouders moet de Nederlandse nationaliteit hebben. De adoptie moet via de officiële wegen zijn afgerond. De vergoeding wordt achteraf uitbetaald. Meer informatie hierover kunt u vinden op de site van het agentschap.

Bron: Ministerie van Justitie, 23-04-2010.

 


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte