Nationale Hypotheek Garantie

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
09-10-2014
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Nationale Hypotheek Garantie

Als u een woning koopt die niet duurder is dan € 350.000, kunt u een korting op uw hypotheekrente krijgen door het aanvragen van een zogenaamde NHG hypotheek. De korting krijgt u omdat de geldverstrekker een extra garantie krijgt, de NHG zorgt ervoor dat de geldverstrekker bij gedwongen verkoop zijn hypotheekbedrag terug krijgt.

Hoe werkt het?

Een door het taxatie-instituut erkende taxateur moet een taxatie verrichten. Dit gebeurt volgens een waardemodel. De kosten voor een NHG hypotheek bedragen 0,55% van de hypotheek, deze kosten zijn aftrekbaar. Wat is NHG ook alweer?

Welke woningen?

De NHG hypotheek geldt voor woningen in de prijsklasse tot € 350.000, dit is een tijdelijke maatregel tot 31 december 2010. Vanaf 2011 zal het maximum - afhankelijk van de ontwikkelingen in de woningmarkt - worden verlaagd tot zo'n € 270.000.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte