Oversluiten hypotheek en fiscus

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
03-01-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Oversluiten hypotheek en fiscus

Door de extreem lage hypotheekrente overwegen veel eigenwoningbezitters om hun hypotheek opnieuw af te sluiten (oversluiten hypotheek). De lage rente wordt vaak teniet gedaan door een (extreem) hoge boeterente. Een lagere rente levert vaak een hogere boeterente op. Vaak blijkt echter dat het oversluiten een financieel voordelige optie is, dit met name door een langdurige lage rente (bijvoorbeeld 10 jaar).

Aandachtspunten oversluiten hypotheek

Veelal zijn er ook extra kosten door:

  1. Hypotheekadvies.
  2. Taxatiekosten.
  3. Notariële kosten.

Een groot deel van deze kosten is (als pleister op de wond) aftrekbaar. Vorenstaande geldt ook voor de boeterente.

Tip oversluiten hypotheek

Bekijk of het in de jaren erna verstandig is om uw inkomen te middelen (middelingsregeling). Door de eenmalige kosten en de boeterente kan uw inkomen namelijk in dat jaar extreem laag zijn.

Tevens is het te overwegen om niet uw gehele hypotheek over te sluiten. maar te middelen. Hierdoor moet u wel een iets hogere rente betalen, edoch dan geen boeterente (de boeterente wordt over de resterende periode betaald via een iets hogere rente).


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte