Borgstelling kind

Afspraak maken
Bel mij terug
Inschrijven nieuwsbrief
Laatste update
17-02-2016
Zakelijk Prive Gratis Downloaden Fiscale adviesdossiers

Borgstelling kind

Uw zoon of dochter wil geld lenen van een bank, de bank vraagt aan de ouder of zij borg willen staan. Als uw zoon of dochter een borgstelling aan u zou betalen, is deze bij uw zoon / dochter binnen de onderneming aftrekbaar en bij de ouder komt het bedrag belastingvrij binnen in box 3.

Contactpersoon

Voor vragen of opmerkingen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de heer mr. Dennis J.B. Jongbloed.

Toelichting

Uw zoon / dochter begint een eigen bedrijf en wil een geldlening bij de bank aangaan. De bank is bereid de lening te verstrekken, maar vraagt hiervoor een borgstelling van de ouders. Binnen de financiële wereld is het volstrekt gebruikelijk dat er dan een borgstellingsvergoeding wordt betaald. Een dergelijke vergoeding bedraagt gemiddeld zo'n 1% tot 2% van de kredietlimiet, respectievelijk het risico. Uw zoon / dochter kan de vergoeding aan u betalen en de vergoeding ten laste van zijn / haar winst uit onderneming brengen. De vergoeding wordt bij de ouders in box 3 ontvangen. Als u 60% van de vergoeding aan uw kind zou schenken, meestal belastingvrij, hebben zowel de ouders als het kind een voordeel. Stel wel een borgstellingsovereenkomst op, deze kunt u wellicht bij de bankier opvragen.


Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Belastingtips.nl en of haar vestingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
>
>
>
>

Belastingaangifte